Home » Gratare metalice » Gratare material compozit
Gratare din material compozit, fibra de sticla. gratare material compozite, gratare din material de compozit brosate.

Gratare material compozit

La baza procesului de fabricatie a gratarului zabrelit, rigidizat cu fibre de sticla stau o serie de materiale componente cum ar fi: rasini, materiale de rigidizare. ingrediente si coloranţi. In functie de scopul urmarit, se folosesc diverse tipuri de rasini care utilizate la fabricarea gratarului, confera acestuia rezistenta chimica, flexibilitate si rezistenta la razele ultraviolete. Cele mai utilizate tipuri de rasini la fabricarea gratarului sunt rasinile ortoftalice, izoftalice si vinilesterice, dar rasina izoftalica se foloseste in mod standard.

Fibra de sticla serveste la rigidizarea gratarului. Rolul si functiile fibrei de sticla in gratar poat fi comparate cu cea a otelului din betonul armat. In gratarul turnat fibra de sticla se introduce in cateva straturi.

Ingrediente cum sunt ar fi: agenti de intarire si acceleratori, materiale de umplere, stabilizatori ai razelor ultraviolete sau componente conducatoare, confera gratarului proprietatile specifice.

Colorantii, pigmenti sau agentii optici de inalbire sau potentatori de culoare permit colorarea gratarelor.

In functie de cererea clientului, gratarele se pot livra in cantitati minime comandate si de culori diferite incepand cu culoarea gri standard pana la toate nuantele de culori RAL.

Culoarea gratarului face aspectul optic perfect si permite utilizarea acestui tip de gratar fara o intretinere a lui in mod special.

In functie de metoda de fabricatie, gratarele se impart in doua mari categorii:
• Gratare material compozite
• Gratare din material de compozit brosate